Verlatingsangst

  • Vindt jouw hond het ook vervelend om alleen thuis te zijn?
  • Blijf jij liever thuis omdat je je zorgen maakt om je hond als je weg bent?

  • Zou je ook graag willen dat je hond niet in de stress is als je niet thuis bent?
  • Wil je ook weer eens een avondje uit, naar de bioscoop, naar vrienden of heel simpel: boodschappen kunnen doen?

Goed nieuws! Er is iets aan te doen.

Via online op maat gemaakte begeleiding kan ik je hond (én jou) helpen. We gaan als team je hond helpen om niet meer bang te zijn als hij alleen is. Want ik ben jullie persoonlijke coach tijdens het hele traject. Naast het helpen tijdens de verlatingsangst trainingen, motiveer ik je ook als het even wat minder gaat, moedig ik je aan en vier ik de successen met jullie! En wat is het mooi om keer op keer weer te zien dat honden weer relaxed alleen thuis kunnen zijn (zie ook een paar recensies onderaan de pagina) en zo het welzijn van je hond te verbeteren. Er is dus zeker iets te doen aan verlatingsangst en ik wil je daar graag bij helpen.

Hoe weet je of je hond verlatingsangst heeft?

Als je hond blaft, piept, huilt of sloopt als je weg bent, dan is het heel duidelijk dat je hond verlatingsangst heeft en dus niet alleen thuis kan zijn. Dat herkent iedereen als een signaal dat je hond alleen thuis blijven niet fijn vindt. Maar er zijn nog veel meer signalen waaraan je kan zien dat je hond verlatingsangst heeft. Zo kan een hond bv in huis poepen of plassen of eten/een kluif niet aanraken tot je thuis bent. Al deze signalen zie of merk je als je thuiskomt. Maar er zijn ook signalen die je niet door hebt en waar je alleen achter komt als je meekijkt met een camera als je weg bent. Want een hond die bang is, kan ook onrustig heen en weer lopen, hijgen of de hele tijd naar de deur zitten te kijken en wachten. Bij al deze signalen is de kans groot dat je hond last heeft van verlatingsangst. Dit gaat niet over door hem steeds gewoon alleen te laten. Sterker nog: daar wordt het vaak erger van.

Gediplomeerde instructeurs

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en ervaren instructeurs, die door middel van het volgen van verschillende opleidingen, workshops en lezingen up-to-date blijven. Hierdoor blijven de instructeurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat houden de verlatingsangst trajecten in?

Verlatingsangst trajecten zijn trajecten waarbij we je hond leren dat alleen zijn oké is. Waarbij we dus de angst wegnemen. Daarom werken we onder het stressniveau van je hond en om die reden is elk traject ook anders. De trainingen worden dus helemaal op maat gemaakt voor je hond. Na elke training pas ik het trainingsplan aan de hand van video’s en feedback van de training ervoor aan.

Het is dus geen standaard plan. Betekent ook dat het best intensief is voor zowel jou als je hond. Je krijgt per 4 weken ook zo’n 10 uur aan persoonlijke begeleiding van mij. Zo is er elke week een video sessie van een half uur, hebben we dagelijks contact via WhatsApp, evalueer ik alle video’s van de trainingen die je instuurt en maak ik na elke training een nieuw trainingsplan.

Een traject start altijd met een videosessie van 1.5 uur, waarin je nog meer uitleg krijgt en we ook bepalen waar we kunnen starten met de training.

De verlatingsangst trajecten worden geheel online begeleid, omdat mijn aanwezigheid bij een training juist een afleiding is. Je kunt de trajecten dus vanuit elke plaats in Nederland volgen! Kijk ook gerust naar de recensies onderaan deze pagina van een aantal kanjers die al bij mij een traject hebben gevolgd.

  • Een online startsessie van zo’n 1.5 uur waarin je alle uitleg krijgt. Tevens kijken we hoever je hond op dit moment is, dus van waaruit we kunnen gaan starten. Dit bepaalt het startpunt van het eerste trainingsplan.
  • Elke week een videogesprek van maximaal een half uur. In deze sessies kan je al je vragen stellen, kunnen we samen trainen of kunnen we een bepaald scenario voor het eerst trainen.
  • Dagelijks begeleiding via whatsapp. Je staat er nooit alleen voor! Ik ben 7 dagen per week bereikbaar om je te helpen. We doen dit samen!
  • Evaluaties van je ingestuurde trainingsvideo’s. Zo zorgen we ervoor dat het volgende trainingsplan perfect past bij waar je hond is qua training
  • 4 à 5 dagen per week een op maat gemaakt trainingsplan. Mocht je vaker op een dag kunnen trainen, dan krijg je natuurlijk ook een nieuw trainingsplan om later die dag te kunnen gebruiken
  • Toegang tot de trainingsapp. Hierin vind je al je trainingsplannen en kan je ook precies zien hoe de voortgang is d.m.v. data van je trainingen
    aan het eind van het traject begeleiding om zelf met de training door te kunnen gaan.
  • Je hond nooit alleen laat, behalve tijdens de momenten waarop je traint. Dit is heel belangrijk voor het succes van het traject. Moet je hond toch alleen blijven, dan heeft dat effect op je trainingen. Je hond leert dan weer dat alleen zijn tóch eng is. Waardoor je weer een stap terug moet doen in je training. Natuurlijk mag je hond wel naar een oppas of bv dagopvang
  • Een camera hebt, zodat je tijdens een training je hond goed kunt monitoren en er ook filmpjes opgenomen kunnen worden, zodat ik deze kan evalueren voor een goed volgend trainingsplan.
  • Tijd maakt om op 4 à 5 dagen per week minstens 2 keer te trainen. Zo krijg je vooruitgang in je trainingen. Net zo belangrijk zijn 2 rustdagen voor je hond. De trainingen vragen veel van ze.
  • In de trainingsapp en/of via whatsapp duidelijk aangeeft hoe je trainingen gaan, zodat de volgende training op maat gemaakt kan worden. Hoe meer ik weet over een training, hoe beter de trainingsplannen worden.
  • Geduld hebt. Verlatingsangst is te verhelpen, maar dit kost wel tijd. Dit komt doordat je de emotie van je hond verandert en we altijd werken onder het stressniveau van de hond.

Kosten:

Recensies

Vier maanden geleden begonnen we het verlatingsangsttraject voor Yuna en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Inmiddels kan ze 1,5 uur alleen thuisblijven en dat was niet gelukt zonder de fijne coaching van Linda. De begeleiding van Linda is heel professioneel, maar toch ook persoonlijk. Je krijgt echt een plan op maat. We konden bij haar terecht met al onze vragen en onzekerheden en binnen een uur kregen we al een reactie. Niets was gek of fout. Linda vertelde ons wat we goed deden, maar ook zeker wat beter kon en daar hebben we alleen maar van geleerd. We krijgen langzaamaan weer wat meer vrijheid terug en dat is heel fijn.
Bedankt Linda! Je bent een topper!
Veerle

“Wat was het balen toen bleek dat mijn hond Quincy, na een schijnbaar succesvolle opbouw als pup, toch als puber veel moeite bleek te hebben met alleen thuis gelaten te worden. Als de sloten op de deur gingen dan was de stress groot. Gelukkig vond ik Linda en zijn we aan de slag gegaan met een begeleid traject om Quincy te helpen. Wat een opluchting! Van een situatie waarvan ik niet wist hoe het op te lossen en ik het zeker ook niet erger wilde maken, naar dagelijkse begeleiding en contact ongeacht de dag van de week. Linda is heel helder in haar uitleg en voor alle vragen kan je terecht. Ze kijkt goed met je mee, en geeft je de feedback die je nodig hebt: waar ga je te snel, of ging het misschien toch beter dan je dacht! De enkele seconden zijn inmiddels meer dan 30 minuten geworden, en ik heb er vertrouwen in dat we over een tijdje Quincy met een gerust hart alleen thuis kunnen laten. Dat is wel wat waard!”

Airen

“Huilen, piepen, janken, krabben aan de deur. Ollie deed het allemaal als ik ook maar 1 seconde uit het zicht verdween. Oefenen met thuis blijven, gebruik van markers, maar laten huilen… niks werkte en het opbouwen van thuisblijven was voor Ollie niet mogelijk. Linda kenden we al van de basistraining, vervolgtraining en sport- en speltraining. En we waren dus erg blij toen zij haar opleiding voor het begeleiden van honden met verlatingsangst had afgerond. Bij de intake werd al snel duidelijk dat Ollie flinke verlatingsangst heeft. Maar Linda was overtuigd dat ze kon helpen. Heel langzaam is Ollie gestart met zijn training. Eerst alleen de deur open en dicht en daarna het uit de deur gaan, dit was echt seconden werk. Elke week hebben we een online begeleiding zodat Linda kan meekijken zonder dat Ollie het in de gaten heeft. Daarnaast maken we gebruik van een speciale app waarin we elke dag een programma op maat krijgen. Erg intensief, maar we zagen al snel vooruitgang. Na enkele maanden kan Ollie nu al een flinke tijd thuis blijven. We zijn er nog niet maar Ollie doet erg zijn best en we zijn overtuigd dat Ollie uiteindelijk alleen en zonder angst kan thuisblijven. Linda, we zijn echt heel erg blij met jouw begeleiding en deze super mooie methode. We raden iedereen met een hond die moeite heeft om thuis te blijven om contact te leggen met Linda van hondenschool Happy2gether. Want alle honden verdienen het toch om zonder angst door het leven te gaan.”

Ellen

“Wat zijn wij blij met de onvermoeibare steun van Linda! Dagelijks staat ze klaar om ons te begeleiden/supporten/motiveren in ons verlatingsangst traject.

Als de training goed verliep, staat er binnen no-time een nieuwe klaar. Ging het wat moeizamer? Dan weet ze het precies uit te vragen en ook dan is er een volgende training op maat. Zo heeft Linda boven water gekregen dat Daan het bij 1  persoon lastiger vindt als diegene met hem traint. Daar heeft ze nu een apart plan voor gemaakt, zodat diegene op een wat langzamer tempo traint, wat voor Daan perfect werkt.

Wij startten met 0 sec op de klok. Daan schoot al in paniek als we richting de gang liepen. En nu zitten we op 36 minuten alleen zijn! Binnenkort hopelijk voor het eerst in 3 jaar (!!) boodschappen doen zonder dat we dit hoeven te plannen. Wij willen iedereen die een hond met verlatingsangst heeft en dit traject bij Linda overweegt zeggen; doen! Niet alleen om je eigen vrijheid weer terug te krijgen, maar ook voor je lieve viervoeter, zodat hij/zij op een relaxte manier alleen kan zijn.”

Ilona